Αλωνίζοντας «το Φάβα» στη Σαντορίνη

Τα Χίλια Πρόσωπα της Σαντορίνης

Και οι δυο γονείς μου κατάγονται από αγροτικές περιοχές. Τα περισσότερα παιδικά μου καλοκαίρια και όλη τη πρώτη δημοτικού τα πέρασα στο χωριό. Ο προπάππους μου ήταν κτηνοτρόφος στα ορεινά της Άρτας. Έτσι δεν συγκινούμαι εύκολα ούτε αποτελούν έκπληξη για μένα οι σκηνές από κάθε είδους αγροτικές εργασίες, καθώς μου είναι κάτι πολύ οικείο. Παρόλα αυτά μια συνάντηση φέτος (2015) στη Σαντορίνη με συγκίνησε πολύ.

Αλωνίζοντας «το Φάβα» στη Σαντορίνη

Στην πίσω πλευρά της Οίας είδα τον Σαντορινιό παππού της φωτογραφίας να αλωνίζει με τα ζώα του «το φάβα» όπως μου είπε χαρακτηριστικά. Του ζήτησα την άδεια να τον φωτογραφίσω και να μερικές φωτογραφίες από την στιγμή. Για μένα το πιο συγκινητικό είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν μερικές εκατοντάδες μέτρα από την «χλίδα» της Οίας που τα ξενοδοχεία της αποτιμούν την διανυκτέρευση με χιλιάδες ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

Αλωνίζοντας «το Φάβα» στη Σαντορίνη

Συγχωρέστε με που δίνω μεγαλύτερη αξία στο αλώνισμα του συγκεκριμένου αγρότη και στους αλωνισμένους σπόρους του (κάτι τέτοια λέω και θα γίνει απλησίαστη η Φάβα Σαντορίνης). Αγαπημένε μου φίλε να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά και να αλωνίζεις το φάβα σου για να τρώμε και κάτι υγιεινό εμείς οι άχρηστοι πρωτευουσιάνοι (τον είπα και παππού τον άνθρωπο που μπορεί να είμαστε και σε κοντινή ηλικία).

ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΦΑΒΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ