Κεραμική Τέχνη στη Σαντορίνη

Τα Χίλια Πρόσωπα της Σαντορίνης

Η Κεραμική είναι μια τέχνη που αγαπάω πολύ. Πάντα πίστευα ότι λόγω της Προϊστορικής Κεραμικής στο Ακρωτήρι, λόγω του ηφαιστείου και δεν ξέρω για ποιούς άλλους λόγους, η Σαντορίνη θα έπρεπε να έχει μεγάλη παράδοση στη Κεραμική. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κάπου το νήμα κόπηκε. Βέβαια υπάρχουν κεραμίστες στο νησί που δημιουργούν ένα σύγχρονο έργο που θέλοντας και μη η Σαντορίνη αποτελεί τμήμα της έμπνευσης τους και έτσι έχω πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Κεραμική στη Σαντορίνη

Προϊστορική κεραμική τέχνη στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης

Έχω δει και έχω φωτογραφίσει κεραμικά κάθε είδους και τεχνικής. Έχω δει πολλά κεραμικά και στη Σαντορίνη. Από αρχαία μέχρι σύγχρονα. Αυτά που αντικρίζω πάντα με πολύ συγκίνηση είναι τα κεραμικά που έχουν συντηρηθεί και τοποθετηθεί εκεί που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Περισσότερες φωτογραφίες από τα Κεραμικά στο Ακρωτήρι μπορείτε να δείτε στη photogallery Κεραμικά στο Ακρωτήρι Φωτογραφίες

Τώρα όσο αφορά τη σύγχρονη κεραμική στη Σαντορίνη η πρόταση μου είναι επισκεφθείτε το εργαστήριο Κεραμικής 12600Ceramic studio, στο Μεγαλοχώρι και για να δείτε και να αγοράσετε κεραμικά ή να πάρετε μέρος σε κάποιο από τα σεμινάρια που διοργανώνει.

Κεραμική Τέχνη στη Σαντορίνη

Δημιουργία το εργαστηρίου κεραμικής 1260 στη Σαντορίνη

Μερικά δείγματα από τις δημιουργίες του 12600Ceramic studio, μπορείτε να δείτε στη photogallery Εργαστήριο Κεραμικής 12600Ceramic studio Φωτογραφίες

Το 12600Ceramic studio, το έχουν δημιουργήσει δύο σημαντικοί έλληνες κεραμίστες η Μαρίνα Ταλιαδούρου και ο Γιάννης Βλαντωνόπουλος από το 2011. Θα βρείτε τους δύο καλλιτέχνες λίγο πριν από την διασταύρωση για το Ακρωτήρι στο χώρο που έχουν δημιουργήσει και στεγάζουν το εργαστήριο αλλά και μια μικρή έκθεση των δημιουργιών τους.

Εργαστήριο Κεραμικής 12600Ceramic studio

Μεγαλοχώρι Σαντορίνης 84700

P.O Box 578

Τηλ.: 22860 82423

http://1260ceramicstudio.com/

ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ