Εργοστάσια στη Σαντορίνη

Τα Χίλια Πρόσωπα της Σαντορίνης

Στη Σαντορίνη όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα δεις και ένα εργοστάσιο τοματοπολτού. Η επεξεργασία της ντομάτας (αχ αυτό το θαυματουργό ντοματάκι της Σαντορίνης) έχει μεγάλη ιστορία στο νησί. Το 1922 φτιάχτηκε το πρώτο εργοστάσιο στο Μονόλιθο. Μετά από αυτό πολλοί είδαν φως και μπήκαν στη βιομηχανία του πελτέ Σαντορίνης.

Εργοστάσια στη Σαντορίνη

Αυτά τα εργοστάσια που τα περισσότερα είναι εγκαταλελειμμένα είναι η χαρά του φωτογράφου. Κάποια γλύτωσαν την καταστροφή και έγιναν μουσεία. Όπως το εκπληκτικής αισθητικής εργοστάσιο της Βλυχάδας που έγινε βιομηχανικό μουσείο τομάτας και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εργοστάσια στη Σαντορίνη

Θα επανέρθω και με άλλα άρθρα μου στα εργοστάσια της Σαντορίνης καθώς τα περισσότερα τα έχω φωτογραφίσει και έχουν σημαντικές ιστορίες να μας διηγηθούν. Σας αναφέρω έτσι για να σας προκαλέσω το ενδιαφέρον ότι ανάμεσα στα εργοστάσια της Σαντορίνης που ασχολούνταν με την ντομάτα υπήρχαν και εργοστάσια-βιοτεχνίες που έφτιαχναν κάλτσες και μάλιστα οι κάλτσες Σαντορίνης μέχρι το σεισμό του 1956 που σταμάτησε η καλλιέργεια του βαμβακιού στο νησί, ήταν διάσημες.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ