Ίδρυμα Θήρας Πέτρος Μ. Νομικός

Αφιέρωμα στα μουσεία της Σαντορίνης

Στο Συνεδριακό Κέντρο "Πέτρος Μ. Νομικός", εκτίθενται οι τριδιάστατες φωτογραφικές αναπαραγωγές των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου, σε φυσικό μέγεθος.

Έτσι ο επισκέπτης της Σαντορίνης μπορεί να θαυμάσει σχεδόν όλες τις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου και είναι μοναδική ευκαιρία να παρατηρηθούν στο σύνολό τους. Ο Πέτρος Μ. Νομικός χρηματοδότησε την κατασκευή αναπαραγωγών των τοιχογραφιών, τις οποίες στη συνέχεια δώρισε στο Ίδρυμα Θήρας "Πέτρος Μ. Νομικός".

Ίδρυμα Θήρας Πέτρος Μ. Νομικός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ

Οι αναπαραγωγές των εντυπωσιακών τοιχογραφιών που βρέθηκαν στην πόλη του Ακρωτηρίου κατασκευάστηκαν με μέθοδο που επινόησε η KODAK Pathe, και αναπτύχθηκε από την Γαλλική εταιρεία TRANSFER RELIEF. Εκτός από τις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου, η TRANSFER RELIEF χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να κατασκευάσει τρισδιάστατες αναπαραγωγές, σε φυσικό μέγεθος, των σπηλαίων του Lascaux, όπως και να αναπαράγει τον Τάφο της Σενεφέρτης με όλες τις τοιχογραφίες.

Ίδρυμα Θήρας Πέτρος Μ. Νομικός

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό και επιτρέπει στους επιστήμονες και το ευρύ κοινό να απολαύσουν έργα τέχνης που συχνά παραμένουν αποθηκευμένα για λόγους ασφαλείας.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.idryma-theras.org.gr/

ΙΔΡΥΜΑ ΘΗΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Μ. ΝΟΜΙΚΟΣ