Παραλία Μονόλιθος

Αφιέρωμα στις παραλίες της Σαντορίνης

Η παραλία στον Μονόλιθο της Σαντορίνης είναι το τμήμα της θάλασσας που βρίσκεται μπροστά στον οικισμό. Μάλλον θα ήταν πιο σωστό να πούμε οι παραλίες στον Μονόλιθο της Σαντορίνης καθώς υπάρχουν αρκετές ξεχωριστές μεταξύ τους παραλίες στην περιοχή.

Παραλία Μονόλιθος - Σαντορίνη Παραλίες

Στις παραλίες του Μονόλιθου θα βρείτε τη γνωστή μαύρη άμμο της Σαντορίνης. Αλλά είναι πραγματικά ψιλή άμμος όχι βότσαλο όπως στις περισσότερες από τις άλλες παραλίες, που μάλιστα τον χειμώνα γεμίζει όλη την περιοχή και τον δρόμο.

Η παραλία του Μονόλιθου ήταν πολύ δημοφιλής την εποχή που υπήρχε σε αυτή το μοναδικό beach bar της Σαντορίνης. Τώρα υπάρχει ένα οργανωμένο κομμάτι με ξαπλώστρες και ομπρέλες και θεωρείται ιδανική παραλία για οικογένειες με παιδιά (έχει και παιδική χαρά).

Στο αριστερό τμήμα της παραλίας του Μονόλιθου που ονομάζεται «Άγρια», το τοπίο θα σας θυμίσει την παραλία της Βλυχάδας. Είναι το τμήμα της παραλίας που το πιάνει πιο πολύ ο καιρός και δεν διαθέτει κανένα τύπο οργάνωσης. Μόνο μια ταβέρνα υπάρχει που μπορεί να την πετύχετε ανοιχτή, αν είστε τυχεροί.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ