Σίκινος

Σαντορίνη κοντινά νησιά

Η Σίκινος είναι άλλο ένα εξαιρετικής ομορφιάς κυκλαδονήσι. Παρόλο που είναι από τα μικρότερα νησιά χωρίς έντονη τουριστική ανάπτυξη, η Σίκινος έχει φανατικούς φίλους που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σε αυτή την αγάπη σίγουρα έχει συντελέσει η φιλοξενία των λιγοστών κατοίκων αλλά και η αυθεντική και άγρια αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά των τοπίων στη Σίκινο.

Σίκινος

Η Σίκινος όπως φαίνεται από τη Χώρα της Ίου

Η Σίκινος διαθέτει μερικά από τα καλύτερα παραδοσιακά αρχοντικά των Κυκλάδων και γιαυτό το λόγο μια από τις ομορφότερες χώρες.

Η Σίκινος διαθέτει μόνο ένα δρόμο 3,5 χλμ από το λιμάνι μέχρι τη χώρα. Από εκεί και πέρα είναι ο παράδεισος του επισκέπτη που του αρέσει το περπάτημα. Πράσινο στη Σίκινο θα συναντήσετε ελάχιστο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα πήγαινε κάποιος σε ένα τόσο παραδοσιακό κυκλαδονήσι για το πράσινο.

Ενα χαρακτηριστικό άθλημα που θα συναντήσετε στη Σίκινο είναι το ψάρεμα του Καλαμαριού που από το τέλος του Αυγούστου επιδίδονται σύσσωμοι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού και δημιουργεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Πιστέψτε με ότι δεν έχετε φάει νοστιμότερα καλαμάρια από αυτά που θα ψαρέψετε μόνοι σας στη Σίκινο.

ΣΙΚΙΝΟΣ