ΙΟΣ

Ίος

Η Ίμπιζα του Αιγαίου

Η Ίος είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά κυκλαδονήσια. Η Ίος ή Νιος, όπως την αποκαλούν οι κατοικοί της βρίσκεται επάνω σε δύο φυσικές γραμμές των κυκλάδων αν θα μπορούσαμε να τις πούμε έτσι. Η μια γραμμή ξεκινάει από την Πάρο και τη Νάξο περνάει από την Ίο και καταλήγει στη Σαντορίνη και η άλλη ξεκινάει από τη Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και καταλήγει στην Αμοργό.

Ίος

Η Ίος δεν είναι μεγάλο νησί, όμως ξεχωρίζει για τις φυσικές ομορφιές του. Την γνήσια κυκλαδίτικη αρχιτετονική της και τις πανέμορφες αμμουδερές παραλίες της. Τις δεκαετίες του εβδομήντα και του ογδόντα την χαρακτήριζαν ως την Ίμπιζα του Αιγαίου. Κι έτσι όπως το ισπανικό νησί έχει γίνει πια ένα διεθνές κοσμοπολίτικο κέντρο, έτσι και η Ίος πέρνει σιγά σιγά τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Χαρακτηριστική είναι η νυχτερινή ζωή στην καλοκαιρινή Ίο, που διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα και δεν είναι σπάνιο δίπλα δίπλα να μπορείς να απολαύσεις το καλοκαιρινό σου κοκτέιλ υπο τους ήχους κλασικής μουσικής ή με ακούσματα από ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια μουσική σκηνή

Η Ίος εκτός από αγαπημένος προορισμός του ενός πρώην έλληνα πρωθυπουργού είναι και ο αγαπημένος προορισμός των νέων όλων των ηλικιών.

Στον άξονα των κοντινών στη Σαντορίνη νησιών, η Ίος είναι ένα από τα νησιά που σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ιό μπορείτε να βρείτε στο

Ίος info.gr. Τα πάντα για την Ίο

ΙΟΣ