Φολέγανδρος

Κοντινά νησιά στη Σαντορίνη

Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα νησιά των νοτιοδυτικών κυκλαδων. Έχει έκταση 32 τχλ μεγαλύτερο υψόμετρο 455 μέτρα και απέχει από το Πειραιά 104 ν.μ. Η Φολέγανδρος έχει καταφέρει μια ζηλευτή ισσοροπία. Άψογη προσαρμογή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στα μέτρα της φύσης.

Φολέγανδρος

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια η Φολέγανδρος έχει αξιόλογο τουριστικό ρεύμα και διαθέτει τουριστικές υποδομές για να το υποστηρίξει, αυτό που σου κάνει εντύπωση είναι ότι όλα στη Φολέγανδρο έχουν την άισθηση του μέτρου και δεν έχουν ξεπουληθεί στο όνομα μια άναρχης τουριστικής ανάπτυξης. Η Φολέγανδρος είναι ένας τόπος εκπληκτικής ομορφιάς. Συνδυάζει το άγριο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την πραγματικά φιλόξενη φύση των κατοίκων της.

Η Φολέγανδρος είναι ένα κλασικό Κυκλαδίτικο νησί και διαθέτει αρκετές παραλίες που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Χοχλίδια, Βάρδια, Κάτεργο, Λιβάδι, Αγκάλη , Άγιος Νικόλαος, Λιβαδάκι, Αμπέλι, Άγιος Γεώργιος, Βορεινά, Σερφιώτικο. Γαλαζοπράσινα νερά που γίνονται πιο πράσινα χάρη στη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα των βυθών της Φολέγανδρου, ερημικές ή με πιο πολύ κόσμο. Ίσκιος από τα κλασικά αλμυρίκια και ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι πάνω στο κύμα, θα κάνουν τη διαμονή σας στη Φολέγανδρο αξέχαστη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φολέγανδρο μπορείτε να βρείτε στο website της κοινότητας http://www.folegandros.gr/

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ