Ανάφη

Μια θεική λάμψη στο Αιγαίο Πέλαγος

Η Ανάφη είναι ακόμη ένας προορισμός κοντά στη Σαντορίνη για ήρεμες διακοπές. Καθώς αυτά τα δύο νησιά είναι πολύ κοντά και θα τα έλεγε κανείς αδερφάκια. H Ανάφη έχει μείνει ανέγγιχτη από την έντονη τουριστική ανάπτυξη και είναι το τέλος μιας διαδρομής στις κυκλάδες για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν την αυθεντικότητα και την ηρεμία.

Ανάφη - Σαντορίνη

Η Ανάφη από την Περίσσα της Σαντορίνης

Η Ανάφη έχει μεγάλο υψόμετρο για το μέγεθος της, καθώς διαθέτει το βουνό Κάλαμος με υψόμετρο 460 μέτρα, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους μονόλιθους στη μεσόγειο και δίνει στο νησί ένα κωνικό σχήμα. Αυτή την ιδιαιτερότητα μάλλον θέλει να δικαιολογήσει ο μύθος που θέλει την Ανάφη να έχει αναδυθεί από το Αιγαίο με διαταγή του θεού Απόλλωνα, ώστε να βρούν οι ταλαιπωρημένοι από τα κύματα του Αιγαίου αργοναύτες, ένα τόπο ξεκούρασης.

Εξαιρετική είναι η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική στην Ανάφη και όσοι έχετε επισκευθεί τη συνοικία Αναφιώτικα στην Πλάκα έχετε ήδη μια ιδέα για το τι θα συναντήσετε.

Στις ιδιαιτερότητες του μικρού αυτού νησιού περιλαμβάνονται οι πάνω από 80 εκκλησίες του καθώς και το ότι στην Ανάφη δεν υπάρχουν καθόλου φίδια, πράγμα που σύμφωνα με μια εκδοχή δικαιολογεί και την ονομασία του νησιού.

Η Ανάφη σας προσκαλεί να περάσετε ήρεμες διακοπές πραγματικής ξεκούρασης στη φιλόξενη αγκαλία της

ΑΝΑΦΗ